Loading...
SHARE

http://www.emedtv.com/twittershare.html?status=Currently+reading+Vad+%c3%a4r+en+forskningsstudie%3f+on+eMedTV%3a+http%3a%2f%2fresearch.emedtv.com%2fkliniska-studier-video%2fvad-%c3%a4r-en-forskningsstudie-video.html
Email Video

Vad är en forskningsstudie?

Clip Number: 1 of 13
Presentation: Kliniska studier
The following reviewers and/or references were utilized in the creation of this video:
Reviewed By: Arthur Schoenstadt, MD
Video Link:
Embed Code:
En forskningsstudie eller klinisk prövning är ett organiserat sätt för medicinska forskare att få reda på mer om ett visst läkemedel, ett vaccin eller annan typ av behandling. Resultaten av studien används för att svara på viktiga frågor om behandlingen, såsom:
* Är den säker?
* Är den effektiv?
* Vad är de potentiella biverkningarna?
Forskningsstudier är utformade för att testa olika produkter och idéer på ett organiserat sätt, så att informationen som erhålls är korrekt. Forskningsstudier följer även regler som är utformade så att patienterna inte ska komma till skada.
Med forskningsstudier har vi funnit svaren på många frågor. Vi har t.ex. lärt oss att aspirin är bra att ta om man får en hjärtattack och att mammogram kan hjälpa till att upptäcka bröstcancer.
Medicinsk forskning är ofta förknippad med osäkerheter och kan medföra risker. När Korrekt utförda forskningsstudier är emellertid det säkraste och mest effektiva sättet att hjälpa oss utveckla bättre behandlingar för många av de sjukdomar och medicinska tillstånd som förekommer.
 

Related Research Articles

Terms of Use
Advertise with Us
Contact Us
About eMedTV
Privacy Policy
Copyright © 2006-2020 Clinaero, Inc.
eMedTV serves only as an informational resource. This site does not dispense medical advice or advice of any kind. Site users seeking medical advice about their specific situation should consult with their own physician. Click Terms of Use for more information.