Loading...
SHARE

http://www.emedtv.com/twittershare.html?status=Currently+reading+Wat+is+een+medisch+onderzoek%3f+on+eMedTV%3a+http%3a%2f%2fresearch.emedtv.com%2fklinische-onderzoeken-video%2fwat-is-een-medisch-onderzoek-video.html
Email Video

Wat is een medisch onderzoek?

Clip Number: 1 of 13
Presentation: Klinische onderzoeken
The following reviewers and/or references were utilized in the creation of this video:
Reviewed By: Arthur Schoenstadt, MD
Video Link:
Embed Code:
Een medisch onderzoek, of klinische trial, is een georganiseerde methode waarmee medische onderzoekers meer te weten kunnen komen over een bepaald geneesmiddel, vaccin of andere behandelmethode. Met de resultaten van het onderzoek kunnen belangrijke vragen over de behandeling worden beantwoord, zoals:
* Is de behandeling veilig?
* Is de behandeling doeltreffend?
* Welke bijwerkingen kunnen mogelijk optreden?
De aanpak van medische onderzoeken is erop gericht, op een geordende manier verschillende producten en theorieën uit te proberen, zodanig dat de gegevens die het onderzoek oplevert correct zijn. Medische onderzoeken zijn ook onderworpen aan regels die als doel hebben te waarborgen dat patiënten tegen schadelijke effecten worden beschermd.
Dankzij onderzoeken hebben we antwoorden op vele vragen gevonden. Zo hebben we bijvoorbeeld geleerd dat het helpt om bij een hartaanval aspirine in te nemen en dat het maken van een mammogram een hulpmiddel kan zijn voor het ontdekken van borstkanker.
Bij medisch onderzoek zijn er altijd onzekerheden en kan er ook sprake zijn van risico's. Maar als ze op de juiste wijze worden uitgevoerd, zijn medische onderzoeken de veiligste en meest doeltreffende manier om ons te helpen betere behandelingen te ontwikkelen voor vele van de bestaande ziektes en medische aandoeningen.
 

Related Research Articles

Terms of Use
Advertise with Us
Contact Us
About eMedTV
Privacy Policy
Copyright © 2006-2020 Clinaero, Inc.
eMedTV serves only as an informational resource. This site does not dispense medical advice or advice of any kind. Site users seeking medical advice about their specific situation should consult with their own physician. Click Terms of Use for more information.