Loading...
SHARE

http://www.emedtv.com/twittershare.html?status=Currently+reading+Hoe+ervaar+ik+het+deelnemen+aan+een+onderzoek%3f+on+eMedTV%3a+http%3a%2f%2fresearch.emedtv.com%2fklinische-onderzoeken-video%2fhoe-ervaar-ik-het-deelnemen-aan-een-onderzoek-video.html
Email Video

Hoe ervaar ik het deelnemen aan een onderzoek?

Clip Number: 7 of 13
Presentation: Klinische onderzoeken
The following reviewers and/or references were utilized in the creation of this video:
Reviewed By: Arthur Schoenstadt, MD
Video Link:
Embed Code:
Sommige mensen voelen zich wat onzeker over deelname aan een onderzoek. Ze zijn bang dat er met ze wordt geëxperimenteerd en maken zich zorgen over hun veiligheid. Zulke zorgen kunnen worden verlicht door een beter begrip van wat er in een medisch onderzoek gebeurt.
In de eerste plaats wordt aan de patiënten zorg verschaft op dezelfde plaatsen waar ook standaard behandelingen worden uitgevoerd, zoals dokterspraktijken, universitaire medische centra of algemene ziekenhuizen.
Tijdens het onderzoek werkt u samen met verschillende zorgverleners, zoals artsen, verpleegkundigen, sociaal werkers en andere zorgprofessionals, vanuit vele verschillende specialismen. Deze mensen werken met elkaar samen voor uw welzijn en zij doen er alles aan wat nodig is om uw privacy en welbevinden te beschermen.
In de tweede plaats, als u aan een medisch onderzoek deelneemt, wordt uw gezondheid zorgvuldig bewaakt en verzorgd. Gegevens over uw gezondheid en over uw deelname aan het onderzoek worden nauwkeurig vastgelegd. U krijgt gedetailleerde aanwijzingen over de dingen die u tijdens het onderzoek moet doen en over de tijdstippen waarop u voor vervolgafspraken naar de kliniek moet terugkomen.
Als onderdeel van het onderzoek ondergaat u mogelijk meer medische onderzoekingen en tests dan gewoonlijk. De reden hiervan is het volgen van uw ziekteverloop, en ook het verzamelen van onderzoeksgegevens. Natuurlijk kunnen sommige tests op zichzelf al bepaalde risico's, gunstige effecten of ongemakken met zich meebrengen. Hoewel deze tests en onderzoekingen vaak niet prettig zijn, dragen zij wel bij aan de zekerheid dat uw onderzoeksteam tijdens het hele onderzoek precies weet hoe het er met u voorstaat.
Als het team tijdens het onderzoek ontdekt dat een behandeling niet goed voor u is, wordt uw deelname zonder problemen beëindigd. U kunt dan met de onderzoeksarts andere keuzemogelijkheden bespreken. Uw gezondheid en welzijn komen voor het onderzoeksteam, de medisch-ethische commissie en de sponsor van het onderzoek blijvend op de eerste plaats.
 

Related Research Articles

Terms of Use
Advertise with Us
Contact Us
About eMedTV
Privacy Policy
Copyright © 2006-2019 Clinaero, Inc.
eMedTV serves only as an informational resource. This site does not dispense medical advice or advice of any kind. Site users seeking medical advice about their specific situation should consult with their own physician. Click Terms of Use for more information.